Українська правда

Українець посідає четверте місце після шести етапів у змаганнях із кліфф-дайвінгу

Сергей Шемшученко — 1 вересня 2009, 12:54

Шостий етап змагань "Red Bull Cliff Diving" відбувся 29 серпня у Гамбургу, Німеччина.

Близько 15 тисяч глядачів зібралися в порту міста, щоб спостерігати за змаганнями 12 спортсменів-екстремалів, які стрибали у воду зі старовинного вітрильника "Rickmer Rickmers".

Англієць Гарі Хант показав найскладніший у світі стрибок і переміг у шостому етапі змагань, що дозволило йому скоротити у загальному заліку відрив від лідера Орландо Дюка - 91 та 103 очки відповідно.

Українець Андрій Ігнатенко у Гамбургу посів друге місце, а за загальним результатом (73 очки) він займає четверту сходинку лише на 2 очки відстаючи від свого найближчого конкурента росіянина Артема Сільченка (75 очок).

Ще один українець, що бере участь у змаганнях, - Слава Полещук - на восьмому місці (31 очко).

Проте таблиця лідерів ще може змінитися - попереду спортсменів чекають два останні етапи. Наступний відбудеться 5 вересня на озері Люцерн у швейцарському Зізіконі, а фінал пройде 20 вересня в Афінах.

Довідка."Red Bull Cliff Diving" - змагання зі стрибків у воду із 26-метрової висоти. Особливість кліфф-дайвінгу в тому, що стрибки здійснюються зі складних об'єктів, таких як скелі, кораблі, будівлі на березі і тому подібне. Кліфф-дайвінг зародився у 18 сторіччі на Гавайських островах, де екстремальні стрибки у воду були випробуваннями для воїнів. Кращим вважався той, хто стрибав із максимальної висоти з мінімальною кількістю бризок.

ukrinform.ua