Українська правда

В УЄФА вважають, що рівень готелів України не відповідає вартості послуг

Сергей Шемшученко — 1 вересня 2009, 15:00

Офіційний туроператор УЕФА - компанія TUI Travel вважає, що рівень готелів в Україні не відповідає вартості їх послуг і домагатиметься від українських готелів більш прийнятних цінових пропозицій для розміщення "сім`ї" УЕФА під час підготовки і проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це, а також про брак готелів високої категорійності, йтиметься під час наради керівників приймаючих міст Євро-2012 з представниками TUI Travel 3 вересня в Києві, пише газета "Дело".

Як відзначив заступник директора координаційного бюро з підготовки і проведення Євро-2012 в Україні Валерій ЖОЛДАК, вітчизняні п`ятизіркові готелі просять за номер по 800 євро.

За його словами, європейці на все це дивляться і дивуються - у них таких цін взагалі немає. У Європі середні ціни на готелі такого рівня починаються від 170 євро.

"УЕФА вважає, що в Києві ціни за добу в готелі надзвичайно високі, в Харкові і Донецьку - дуже високі", - сказав чиновник. У зв`язку з цим, усім містам було виписано рекомендації забезпечити обґрунтовані ціни на послуги готелів.

Тим часом Київ, Харків, Львів і Донецьк вже передали УЕФА гарантії щодо розміщення гостей Євро-2012. Від чотирьох міст було потрібне офіційне підтвердження того, що будівництво і реконструкція готелів, яких бракує, буде завершено до кінця 2011 року.

Після концепції розміщення "сім`ї" УЕФА міста перейдуть до наступного етапу - концепції розміщення уболівальників, яка має бути надана експертам вже до 30 жовтня.

УНІАН