Українська правда

"Скорочення етапів Кубка світу Києва не торкнеться" - президент ЄКФ

Сергей Шемшученко — 7 вересня 2009, 08:45

Президент Європейської конфедерації фехтування (ЄКФ) Франтішек Янда вважає, що етап Кубка світу серед юніорів "Золоті Ворота" у Києві щорічно покращується.

"На "Золоті ворота", тільки-но вони стали етапом Кубку світу серед юніорів, я приїжджаю регулярно. Це мої четверті змагання в столиці України. І з кожним роком вони стають все кращими і більш представницькими - за організацією, проведенням і звичайно ж за складом учасниць і кількості країн, що приїжджають", - зазначив Янда.

За його словами, київський турнір обов'язково залишиться у міжнародному календарі Кубка світу.

"Нинішній турнір за своїм рівнем, а я бував на всіх етапах як дорослого, так і юніорського Кубку світу, входить до трійки найкращих. Україна по праву може пишатися цим! Сьогодні фехтувальних змагань на планеті проводиться чимало. І це втомлює спортсменів. Є серед них і такі, що не відповідають сучасним умовам. Керівництво Міжнародної федерації фехтування планує значне скорочення етапів Кубку світу.

Проте це не стосується "Золотих воріт". Київський турнір обов'язково залишиться у міжнародному календарі. Бо є чудовим прикладом того, як треба організовувати і проводити фехтувальні змагання. Дякую всім, хто гарно пропрацював над створенням цього свята!", - цитує Янду офіційний сайт турніру.