Українська правда

Ющенко помітив прогрес у підготовці України до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 28 вересня 2009, 12:35

Президент Віктор Ющенко відзначає певні зрушення у підготовці до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Про це Глава держави сказав на початку засідання Координаційної ради з підготовки та проведення Євро-2012.

За словами Віктора Ющенка, навіть незважаючи на те, що програма підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу профінансована лише на 27 відсотків, а програма, яка стосується відновлення українських доріг - на 11 відсотків, вбачаються певні зрушення.

Він наголосив, що коли влада консолідується, з'являється можливість вирішити деякі питання, виконати зобов'язання перед УЄФА. "Спортивна частина програми реалізується на рівні, близькому до графіка", - сказав Президент. Як він підкреслив, це дає змогу багатьом експертам говорити про те, що в Україні помітний такий прогрес, який дає оптимістичні надії. Зокрема, за словами В.Ющенка, значні зрушення помітні стосовно інфраструктури, розбудови готелів.

Окрім того, Президент торкнувся питання майбутньої наради, присвяченої проведенню в Україні Євро-2012. За його словами, до наступної наради члени Координаційної ради з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу повинні долучити й представників банківського сектору.

В.Ющенко зазначив, що на цій нараді будуть присутні представники 7-8 банків, Мінфіну. "Ми будемо мобілізувати ресурс на підтримку Євро-2012", - запевнив Президент.

Укрінформ