Українська правда

В Україні з'явилася професія "стюард стадіонів"

Сергей Шемшученко — 29 вересня 2009, 12:45

Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту України затвердило кваліфікаційні характеристики на професію "стюард" (стадіонів і інших споруд).

Про це йдеться в наказі Мінсім'ї № 3386 від 25 вересня.

Зокрема, до переліку завдань і обов'язків стюарда віднесені зустріч і супровід глядачів на їх місця, а після закінчення заходів - до виходу, надання допомоги відповідальним і компетентним особам під час проведення змагань, охорона входів і виходів на трибуни, контроль потоку глядачів на стадіоні і інших спортивних спорудах до початку заходу і після його закінчення.

Стюард також зобов'язаний стежити за порядком і забезпечувати безпеку глядачів під час змагань в закріпленому за ним секторі, відстежувати глядачів в стані алкогольного сп'яніння і виводити їх, попереджати провокаційні дії з боку глядачів на стадіоні і біля нього, брати участь в евакуації глядачів у разі надзвичайних ситуацій.

Його обов'язками є забезпечення сповіщення відповідних служб про нещасні випадки, забезпечення контакту з вболівальниками та їх організаціями (фан-клубами), співпраця з відповідними представниками-стюардами з інших країн згідно попередніх домовленостей.

Українські новини