Українська правда

Вартість стадіону у Львові може зрости - Садовий

Сергей Шемшученко — 29 вересня 2009, 17:22


Вартість будівництва стадіону у Львові може зрости у кінцевому результаті. Про це повідомив у вівторок під час прес-конференції міський голова Львова Андрій Садовий.

Можливе зростання вартості арени мер прокоментував так: "Якщо говорити про ті роботи, які роблять з українських матеріалів - бетонні та земельні роботи, то я не думаю, що там може бути якась зміна. Там залишається ціна у гривнях. Коли ми дійдемо до закупівлі обладнання, яке виготовляється за кордоном, то, напевне, думаю, там буде певне корегування. Яке воно буде - поки що не відомо...".

Садовий також додав, що хоче збудувати стадіон максимально по оптимальній ціні. А щодо фінансового забезпечення, то Садовий вважає, що проблем не мало б виникнути.

"Сьогодні ми маємо достатньо якісну ситуацію, коли держава виступила співвласником львівського стадіону. І фактично сьогодні 50% бюджету стадіону готова покривати держава. Я думаю, можна буде і більше у держави попросити, плюс, є львівські футбольні клуби. Я думаю, вони також долучаться", - розповів він.

А от щодо власної позиції, то міський голова наголосив, що завдання поставив перед собою - витратити якомога менше з міської казни.

Окрім того, міський голова Львова наголосив, що на сьогодні експерти УЄФА мають зауваження до робочих креслень, за якими будується стадіон до Євро-2012 у Львові.

"Вони повинні відповідати 1:1 до стадії проект, який затверджений компанією "Альпіна" і усі зауваження скеровані генпідряднику, - каже мер. - Я постійно ставлю вимоги до "Азовінтекс" стосовно термінів, якості. І мені пропозиції УЄФА є дуже цінними. Усі зауваги УЄФА зразу скеровуються у компанію "Азовінтекс" і вона знає проблеми, які повинна вирішувати. Буде погано працювати, будуть інші робити".

obk.lviv.ua