Українська правда

Уряд Польщі відмовився фінансувати деякі проекти до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 30 вересня 2009, 12:13

Рада Міністрів Польщі переглянула весь спектр підготовки країни до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року і відмовилася від реалізації частини інвестицій.

У проекті спеціального урядового розпорядження зазначається, зокрема, що у Варшаві до 2012 року біля Національного стадіону не побудують Національний центр спорту (NCS). У цьому спортивно-комерційному комплексі мали розташуватися великий зал для спортивних подій на кілька тисяч місць, басейн, майданчик для хокею на траві, а також музей та експоцентр.

Зміна плану уряду щодо цього об'єкту викликана "нестачею можливостей реалізувати інвестиційний проект до 2012 року". У документі підкреслюється, що всі сили та засоби зосереджено на реалізацію найважливішого проекту - будівництва столичної футбольної арени, передеє Укрінформ.

У проекті зазначається, що у Гданську уряд змінив концепцію будівництва паркінгів та сполучень між ними та стадіоном. У місті також не збудують новий санітарний колектор. Повідомляється, що існуюча міська каналізаційна мережа зможе прийняти велику кількість стічних вод зі споруджуваної "Балтік-арени".

Водночас, у Познані, як інформується в урядовому документі, до 2012 року не розбудовуватимуть трамвайне сполучення до залізничної станції "Познань Схід". Там планувалося звести паркінг і пересадочний пункт, звідки вболівальники, які приїжджали б до міста власними автомобілями, змогли міським транспортом доїхати до центру міста.

Окрім того, у Познані буде відкладено реконструкцію спортивно-розважальної арени, де планувалося створити фан-зону для футбольних фанатів під час Євро-2012. У документі підкреслюється, що фан-зону розташують у міжнародному виставковому центрі.

Повідомляється, що підготовлений урядом документ розглядатиме сьогодні спільна комісія уряду та місцевого самоврядування. Очікується, що на цьому засіданні буде опрацьовано єдину позицію держави і місцевих органів влади, зокрема в контексті реалізації інвестиційних проектів до початку чемпіонату.