Українська правда

В Україні готуватимуть спортивних менеджерів

Сергей Шемшученко — 30 вересня 2009, 16:19

З 19 жовтня у Києві проходитимуть курси підвищення кваліфікації зі спортивного менеджменту, маркетингу, фінансів, права, менеджменту проведення спортивних заходів та комунікацій тощо.

Таке рішення було прийнято згідно з тристороннім договором між Федерацією футболу України, Міжнародним центром спортивної освіти (CIES, Швейцарія) та Національним університетом фізичного виховання і спорту України (НУФВСУ)

Протягом майже півтора десятиліття Le Centre International du Sport (CIES) займається підготовкою фахівців у цій сфері. Організація плідно співпрацює з Міжнародною футбольною асоціацією (ФІФА), реалізуючи різні освітні проекти в багатьох країнах світу.

В Україні такі курси проводитимуться вперше. На навчання запрошуються фахівці ФФУ, федерацій з інших видів спорту, спортивних клубів, Національного олімпійського комітету, органів держуправління і бізнесових структур, пов’язаних зі спортом, а також особи, які беруть активну участь у спортивному житті України та інших держав.

Після успішного закінчення навчання слухачі отримують міжнародний сертифікат Le Centre International du Sport, а також свідоцтво про підвищення кваліфікації державного зразка. Відповідна професіональна озброєність представників спортивних та зокрема футбольних організацій є особливо актуальною в контексті проведення в Україні фінальної частини Євро-2012.

ФФУ