Українська правда

Федерація футболу: УЄФА сама здатна розібратися, дурять її чи ні

Сергей Шемшученко — 2 жовтня 2009, 08:28

У Федерації футболу України заявляють, що УЄФА здатна сама оцінити підготовку Києва до Євро-2012.

Про це заявив директор Турніру, глава міського оргкомітету Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, коментуючи публічну заяву керівника ГоловКРУ про фальсифікацію свідчень, які були надані КМДА до УЄФА стосовно готовності Києва до прийняття ЧЄ-2012.

"УЄФА як господар Турніру самочинно визначає критерії оцінки готовності об'єктів Євро-2012. Саме цими, а не якимись іншими стандартами і керуються його експерти під час інспекційних вояжів усіма без винятку приймаючими містами в Україні та Польщі", - сказав Лубківський.

За його словами, професійний рівень і практичний досвід фахівців УЄФА дають всі підстави говорити, що вони здатні самотужки, без сторонньої допомоги відрізнити реальний стан справ від спроб фальсифікації будь-яких звітів.

"Тому найбільш компетентними контролерами реалізації поставлених перед Україною завдань, природно, є ті, хто формулює ці задачі, а також строки і умови їх виконання", - сказав голова міського оргкомітету Євро-2012.

Він наголосив, що крім того, УЄФА занадто цінує власний імідж та репутацію, аби втратити контроль чи послабити безпосередній вплив на підготовку всієї інфраструктури до Євро-2012.

"Так само як і приймаюча сторона, Європейський футбольний союз кровно зацікавлений у тому, щоб Турнір відбувся на відповідному рівні. Тому з боку українських високопосадовців виглядає вкрай некоректним і недоречним навіть необережними натяками ставити під сумнів компетентність УЄФА щодо будь-яких питань підготовки до Євро-2012", - сказав Лубківський.

Як відомо, раніше керівник Головного контрольно-ревізійного керування Микола Сивульский заявив, що перевірка, проведена його відомством, відзначила незадовільний рівень підготовки Києва до фінальної частини Євро-2012.

За його словами, до офіційних звітів для УЄФА щодо підготовки до Євро-2012 у Києві включаються готелі, будівництво яких навіть ще не почалося, та розв'язки, за які ще ніхто не брався.

Згодом заступник мера Євгеній Червоненко, що раніше курував підготовку до Євро-2012 у столиці, підтвердив, що реальна ситуація з підготовкою до чемпіонату істотно відрізняється від тієї, що є в офіційних звітах місцевої влади.

"Українська правда. Київ"