Українська правда

Львів розпочав набір волонтерів на Євро-2012

Сергей Шемшученко — 8 жовтня 2009, 11:58

Львів уже розпочав підготовку волонтерів до чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Перші польові навчання добровольців розпочнуться вже 10-11 жовтня під час міського футбольного свята.

Про це повідомляє інформаційний центр "Україна - 2012".

"Жодна з великих масових подій не відбулася без залучення волонтерів. За даними Міністерства Освіти, під час Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році у Львові їх буде понад 6000 . Ми вже сьогодні запрошуємо охочих до співпраці в організації фан-зони 10-11 жовтня, які по закінченню акції будуть внесені у списки майбутніх волонтерів Євро-2012", - повідомила начальник управління інформації та промоцій департаменту "Євро 2012" Львівської міської ради Соломія Білонога.

За її словами, стати волонтером зможе кожен охочий, якому вже виповнилося 18 років. Для цього необхідно пройти коротку співбесіду, залишити контактні дані, а також прослухати відповідний інструктаж. Упродовж 10-11 жовтня перші ластівки волонтерського руху освоюватимуть теоретичні та практичні засади роботи під час масових заходів.

"В рамках роботи фан-зони ми організовуємо не лише перегляд матчу, але й чимало футбольних розваг. Зокрема, запрошуємо львів'ян у суботу та неділю взяти участь у міні-чемпіонаті з вуличного футболу - безпосередньо на проспекті Свободи перед театром Опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Кожен вболівальник матиме змогу пограти у футбол та отримати призи від спонсора національної збірної України з футболу ТМ "Чернігівське", - додала Соломія Білонога.