Українська правда

"Азовінтекс" відмовляється будувати стадіон у Львові?

Сергей Шемшученко — 16 жовтня 2009, 15:20

Будівництво нового стадіону до Євро-2012 у Львові загальмувалося.

Міський голова Андрій Садовий "побив горщики" з гендиректором компанії "Азовінтекс" Олександром Тарутою, і той начебто відмовляється будувати у Львові євростадіон, стверджує "Високий замок".

"Сварки між міською радаю та "Азовінтексом" не було. У нас робочі відносини, але, безперечно, проблеми є. Робочі креслення "Азовінтексу" не зовсім відповідають проекту стадіону компанії "Альпіна". Тому інспектори УЄФА порадили нам найняти німецьку компанію "Арена. Ком", яка має усунути усі технічні неточності", - розповів начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міської ради Остап Процика.

"Розірвання стосунків може бути тільки тоді, коли "Азовінтекс" не погодиться виконувати вказівки УЄФА. Тоді нам доведеться шукати компанію, яка будуватиме стадіон, відповідно до вимог УЄФА", - зауважив Процик.

Нагадаємо, Львів відстає від графіка будівництва спортивної арени на два-три місяці.

"Це не є активна фаза будівництва, ми це визнаємо. - Але тільки після того, як "Арена.Ком" перевірить документацію і вкаже нам на усі недоліки, зможемо продовжити будівництво. Графік наздоженемо, коли почнеться активна фаза будівництва", - додав він.