Українська правда

У Познані розпочинають монтування даху на стадіоні до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 16 жовтня 2009, 19:15

У Познані 18 жовтня розпочнеться монтування частини сталевої конструкції даху стадіону вагою 1,4 тис. тонн.

Як зазначив голова спілки "Євро Познань 2012" Ришард Дембінський, цей повздовжній елемент покрівлі місцевої спортивної арени підніматиметься на висоту 30 метрів за допомогою восьми гідравлічних кранів, передає Укрінформ.

"Це буде унікальна за європейськими мірками операція",- зазначив Р.Дембінський.

Він додав, що елемент даху розміщуватиметься над четвертою трибуною стадіону, а ідентичну процедуру над другою трибуною проведуть на початку листопада. Для установки цих елементів Познанського стадіону запрошено спеціалістів однієї швейцарської фірми, яка спеціалізується на проведенні таких робіт.

Дембінський повідомив також, що поперечні сталеві конструкції даху відповідно над першою та третьою трибунами арени важитимуть по 400 тонн, тому їх монтування буде простішим.

Чиновник спілки "Євро Познань 2012" не виключив, що погані погодні умови можуть вплинути на монтування покрівлі.

"Якщо буде сильний вітер чи опади, то, можливо, відкладемо виконання цього етапу робіт", - підкреслив він.

Після завершення монтажних робіт даху стадіону, у Познані розпочнуть підготовку поля спортивної арени. Зокрема, до запланованого на 21 листопада цього року матчу місцевої команди "Лех" в національній першості Польщі з футболу на стадіоні покладуть трав'яний покрив, підключать підігрів поля та освітлення арени.