Українська правда

Польський Уряд змінив кошторис будівництва стадіону у Варшаві

Сергей Шемшученко — 28 жовтня 2009, 18:20

У вівторок, 27 жовтня, польський Уряд вніс поправки до багаторічної програми під назвою "Підготовка та виконання завдань до Євро-2012".

Головна зміна стосується кошторису будівництва головної польської євроарени - Національного стадіону у Варшаві, на якому має бути розіграний матч відкриття футбольного чемпіонату Європи, який спільно організовують Україна та Польща, повідомляє 2012ua.net з посиланням на польський ресурс onet.pl.

У першій версії програми, вартість будівництва Національного Стадіону, повинна була скласти 1 млрд 220 млн злотих (1 дол - 2,82 зл.). Однак, ця сума була розрахована, не посилаючись на будівельний проект. Також не проводився порівняльний аналіз з кошторисами подібних об'єктів, які будувались раніше.

Точніший підрахунок почали робити лише на початку 2009 року. У вересні Національний Центр Спорту проінформував, що будівництво стадіону у Варшаві буде коштувати 1 млрд 569 млн злотих. Вартість ж будівництва разом з ПДВ повинна скласти 1 млрд 914 млн злотих. Будівництво стадіону відбувається повністю за рахунок державних коштів.

Після ухвалення змін до програми підготовки, загальна сума інвестування складає 4 млрд 880 млн зл., з яких 2 млрд 483 млн зл. - кошти держбюджету.