Українська правда

У Канаді зірвали естафету олімпійського вогню

Сергей Шемшученко — 31 жовтня 2009, 10:49

У Канаді учасники демонстрації проти надмірних витрат на проведення зимової Олімпіади-2010 намагалися зірвати естафету олімпійського вогню.

Маршрут естафети вогню зимової Олімпіади-2010 було поспіхом змінено 30 жовтня через акції протесту в канадському місті Вікторія.

30 жовтня олімпійський вогонь був доставлений з Греції в столицю провінції Британська Колумбія, звідки стартував канадський етап естафети.

Однак з початком естафети на вулиці вийшли сотні демонстрантів, які заблокували на кілька годин рух на шляху олімпійського вогню.

Таким чином люди висловили своє невдоволення непомірними витратами на зимову Олімпіаду-2010 у Ванкувері, які, на їхню думку, краще було б направити на будівництво нового житла і реформу охорони здоров'я.

У зв'язку зі стихійною демонстрацією організатори естафети прийняли рішення посадити спортсменів, що несуть олімпійський факел, в машини і відвезти від демонстрантів на безпечну відстань.

За задумом організаторів, довжина канадського етапу естафети олімпійського вогню повинна скласти 45 тисяч кілометрів. Естафета завершиться у Ванкувері в день початку Олімпіади, 12 лютого 2010 року.

ТСН