Українська правда

Захаров збере найсильніших у грудні

Сергей Шемшученко — 2 листопада 2009, 21:06

Головний тренер збірної України з хокею Міхаіл Захаров збере основний склад команди у грудні 2009 року перед проведенням міжнародного турніру.

"У цих матчах потрібно дати шанс молоді, а ближче до чемпіонату світу зберемо усіх найсильніших", - наводить слова тренер Федерація хокею України.

"Найкращих варто зібрати в грудні у Києві, де планується проведення міжнародного турніру. Окрім господарів у ньому планується участь збірних команд Польщі та Франції, а також відомого російського клубу", - додав він.

Захаров хотів попрацювати на першому зборі з більшою кількістю виконавців, "але, нажаль, чимало провідних виконавців травмовані, інші попросили їх не викликати на перший збір через втому після напружених ігор у Екстралізі та КХЛ".

"В цьому я не бачу нічого страшного, попрацюю на цьому зборі з молодими виконавцями. Хотілось би, щоб до українського хокею було краще ставлення. Поговорив з гравцями - дуже багато проблем", - додав тренер.

Білоруський фахівець також розповів про майбутні кадрові рішення.

"Нещодавно перейшов до складу мінської "Юності" Артем Остроушко - грамотний та досвідчений захисник, який добре мислить та працює ключкою. Мені подобається як грає у мінському Динамо Віталій Люткевич - дуже швидкий гравець. Я розмовляв з керівництвом Динамо щодо можливого переходу Олега Шафаренка у мінську "Юність", так як ситуація з солігорським "Шахтарем" не зрозуміла. За моїм задумом, Шафаренко разом з Олександром Матерухіним та Олегом Тимченком мають скласти ударну ланку для гри у більшості. Мені важливо, щоб вони в цій зв'язці разом рухались, працювали. Але однієї спецбригади мало - буду готувати ще одну. З Континентальної хокейної ліги обіцяв виступити за збірну Геннадій Разін", - розповів наставник "синьо-жовтих".

"Скажу, що зараз є чимало сильних українських гравців. Скажімо, захист українців однозначно сильніший, ніж у збірної Білорусі, є чимало непоганих нападників. Найближчим часом у мене відбудеться розмова з українськими представниками у НХЛ. Кілька днів тому мій вихованець Михайло Грабовський дав їх номера телефонів. Буду шукати з нхл-івцями спільну мову. Одне скажу - якщо зібрати під знамена збірної усіх найсильніших, то це команда рівня вищого дивізіону", - додав тренер.