Українська правда

Почкалова виборола юніорську бронзу Європи

Сергей Шемшученко — 5 листопада 2009, 13:44

Анфіса Почкалова стала бронзовою призеркою юніорського чемпіонату Європи, який триває у датському місті Оденсе.

Як повідомляє ЗІК, 19-річна львівська шпажистка була не єдиною українкою на турнірі.

Окрім неї змагалося ще двоє львів'янок - 19-річна Ольга Задорожна та 15-річна Ксенія Пантелеєва.

Галицьке тріо вдало подолало кваліфікаційний турнір і пробилося у повному складі до стадії плей-офф. Не мали наші дівчата проблем і в поєдинках 1/32 фіналу. Натомість стадію 1/16 не змогла подолати Ольга Задорожна, а 1/8 - Ксенія Пантелеєва. Тож втрутитися в безпосередню боротьбу за нагороди зуміла лише Анфіса Почкалова.

Львів'янка почергово здолала опір Деспіни Георгіаді з Греції (15:4), фінки Мішель Кокк (15:12) та Доріни Будаі з Угорщини (15:10) і в чвертьфінальній дуелі вийшла на рідну сестру Мішель Кокк Катаріну. У фінки була подвійна мотивація: по-перше, перемога гарантувала їй місце на подіумі, а по-друге, Катаріна горіла величезним бажанням помститися за поразку кривдниці рідної сестри. Однак нічого у неї не вийшло - знову перемогла Анфіса, причому знову з тим самим рахунком, що і в бою з Мішель - 15:12.

Схоже, півфінальна стадія для Почкалової в цьому році є якоюсь зачарованою. Саме за крок до вирішальної дуелі за "золото" Анфіса зупинялася на молодіжному та дорослому чемпіонатах світу. Не змогла вона її пройти і на юніорському Євро-2009. В Оденсе їй не вистачило одного уколу, аби взяти гору над росіянкою Євгєнією Сєрьогіною. 10:11, а значить знову "бронза".

А чемпіонкою континенту стала італійка Россела Фламіньо, яка у фіналі здолала Сєрьогіну з рахунком 15:9.