Українська правда

УЄФА залишилося задоволене підготовкою Харкова до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 7 листопада 2009, 11:16

Делегація УЄФА на чолі із генеральним директором Девідом Тейлором перевірила підготовку Харкова до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Як передає УНІАН, делегація, до складу якої входив також директор УЄФА Євро-2012 Мартін Каллен, зустрілася з керівниками місцевої влади, а також побувала на основних об'єктах Харкова, які готуються до Євро-2012.

Зокрема, делегація відвідала стадіон "Металіст", міжнародний аеропорт "Харків", оглянула нвчальний спортивно-тренувальний центр футбольного клубу "Металіст", гуртожитки Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого, а також 4-зоряний готель "Аврора".

Делегацію УЄФА на всіх об'єктах супроводжував і ознайомив зі станом реалізації проектів президент групи DCH, генеральний інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський.

Він повідомив членам делегації УЄФА, що реконструкція стадіону "Металіст" - головної спортивної арени Харкова - майже завершена, і він буде урочисто відкритий 5 грудня 2009 року, на багато місяців раніше запланованого терміну.

Під час відвідин аеропорту "Харків" Ярославський повідомив, що проект реалізується з випередженням плану, і всі роботи з будівництваоб'єктів інфраструктури і реконструкції аеропорту "Харків" буде завершено в 2010 р.

Під час зустрічі з мером Харкова Михайлом Добкіним Тейлор відзначив значний прогрес у процесі підготовки міста до Євро-2012, а також професіоналізм тих, хто реалізує проекти.

"Наша команда багато працює, щоб зробити правильні висновки щодо участі українських міст у європейському футбольному форумі 2012 року. Щодо Харкова - окрім значного прогресу, можна відзначити якість документів, які надаються містом в розпорядження УЄФА. Це ще раз підтверджує, що підготовкою до Євро-2012 в Харкові займаються професіонали", - сказав Тейлор.

Сьогоднішній приїзд посадових осіб УЄФА до Харкова є останнім напередодні остаточного рішення УЄФА, яке має бути оприлюднене 10 грудня 2009 року, щодо визначення міст, які прийматимуть фінальну частину Євро-2012.