Українська правда

"Олімпійський" показали іноземним журналістам

Сергей Шемшученко — 11 листопада 2009, 11:59

Представники польської, угорської та німецької преси взяли участь у прес-турі, який мав на меті допомогти колегам скласти об'єктивну картину підготовки нашої країни до майбутнього футбольного свята.

Упродовж трьох днів журналісти оглянули найважливіші інфраструктурні об'єкти Києва - НСК "Олімпійський" і аеропорт "Бориспіль", повідомляє Укрядовий кур'єр.

Вони мали нагоду почути думку міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Юрія Павленка та його заступника - керівника проекту реконструкції НСК Сергія Драча, президента Федерації футболу України Григорія Суркіса, керівника місцевого організаційного комітету Маркіяна Лубківського, директора Координаційного бюро з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини футбольного чемпіонату Євро-2012 Іллі Шевляка.

На жаль, через епідемію грипу учасники прес-туру не змогли здійснити другу частину робочої програми - поїхати до Львова. Однак до Києва завітав заступник мера з питань Євро-2012 Олександр Жаріков, який презентував досягнення міста Лева.

Підтвердив, що Львів засвідчує позитивну динаміку підготовки, і віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник. Він переконаний, що всі чотири українські міста отримають право на проведення чемпіонату. На відміну від польських партнерів, які переважно фінансуються Європейським Союзом, наша країна має будувати інфраструктурні об'єкти самотужки. Навіть там, де працює приватний інвестор, держава надає свою підтримку, як це відбулося зі стадіоном "Металіст" у Харкові.

Дуже важливо напередодні доленосного рішення Виконкому не збавляти обертів - на цьому наголосив Григорій Суркіс, коли приймав іноземних гостей у Будинку футболу. Цей захід підсумував медіа-тур для представників іноземних ЗМІ.