Українська правда

Лубківський хоче "підрихтувати" імідж України завдяки Євро

Сергей Шемшученко — 11 листопада 2009, 12:28

Євро-2012 - це унікальний шанс для України змінити свій імідж у світі на краще.

Таку думку висловив директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, повідомляє "Укрінформ".

За його словами, сьогодні Україна стикається з багатьма проблемами з точку зору негативного сприйняття нашої держави за кордоном, а цей проект дає нам шанс по-новому себе презентувати у світі.

"Євро - це третя найпотужніша за значенням спортивна подія у світі після Олімпійських ігор та Чемпіонату світу з футболу. Це величезна глядацька аудиторія, "яка спостерігатиме за тим, що таке Україна, як виглядають міста які приймають турнір", - зазначив Лубківський.


На його думку, Євро-2012 - це також потужний геополітичний проект, реалізувавши який, Україна самоствердиться у світі: покаже себе як країна, яка здатна вирішувати серйозні завдання.

"Сьогодні ми декларуємо свою інтеграцію в європейський простір. І нам випадає шанс через Євро -2012 продемонструвати, як ми можемо справлятися з такими невеликими завданнями порівняно із серйозними завданнями на шляху вступу до ЄС", - сказав директор турніру Євро-2012 в Україні.

Лубківський вважає важливим і аспект співпраці з Польщею. "Це також шанс показати, що ми не на словах, а на ділі вміємо підтримувати один одного незважаючи на те, що наші відносини з поляками були складними. Що ми можемо знаходити шляхи порозуміння як європейські держави".

Ще один важливий аспект Євро - розвиток туристичного потенціалу України. За статистикою УЄФА, якщо турнір буде проведено на найвищому рівні, то 70-80 відсотків гостей, які побували в Україні, знову повернуться в нашу державу.

"Тобто, є многоликість цього проекту. Тому Україна повинна докласти всіх зусиль, щоб його реалізувати. Це дасть змогу нам претендувати на місце у Європі", - підсумував Маркіян Лубківський.