Українська правда

Львів планує здати стадіон у вересні 2011 року

Сергей Шемшученко — 13 листопада 2009, 17:40

Новий стадіон до Євро-2012 у Львові планують здати у вересні 2011 року.

Про це заявив директор департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Засадний.

"Попередні графіки, узгоджені з УЄФА, передбачали, що ми завершимо стадіон до Євро-2012 у Львові у липні 2011 року. Однак є затримки, тому зараз говоримо про вересень 2011 року".

Відповідні зміни, зазначив Засадний, ще треба внести до графіку будівельних робіт.

Він поінформував, що зараз на стадіон освоєно 80 млн грн державних коштів. Також є 10 млн грн авансу на замовлення матеріалів та сировини. "Ми отримали ще 50 млн грн з держбюджету і готові з ними працювати", - зазначив Засадний.

Він наголосив, що наразі не можна судити за кількістю використаних коштів про об'єми зроблених робіт на будмайданчику стадіону: "Основні роботи - підготовчі та земельні. Тут дуже важливе питання сезонності. Натомість основні кошти буде витрачено на комп'ютерне забезпечення, системи доступу тощо. Ці роботи натомість виконуються набагато швидше за земляні та будівельні", - наголосив Засадний.

Він зазначив, що поки компанія "Арена.Ком" виконує експертизу проекту стадіону, виконуватиметься лише частина робіт. "На майданчику працює близько 50 осіб, які ведуть роботи у межах західної трибуни стадіону", - уточнив він.

Разом з тим, Засадний не виключає, що вимоги УЄФА щодо проведення футбольних змагань такого масштабу можуть змінитися після Чемпіонату світу з футболу 2010 року.

Засадний додав, що новий стадіон зможе на 40-50% збільшити кількість футбольних глядачів - проти тої, що є зараз.

"Футбольні клуби Львова відтак зацікавлені інвестувати у стадіон. Вони заявляють про готовність, однак чекають на остаточне рішення виконкому УЄФА щодо приймаючих міст у грудні", - зазначив О.Засадний.

Нагадаємо, президент УЄФА Мішель Платіні візьме участь у роботі виконкому 10-13 грудня, який прийме рішення про формат чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Як зазначалося раніше, повна вартість будівництва стадіону до Євро-2012 у Львові з усією зовнішньою інфраструктурою, благоустроєм, комунікаціями становить 85 млн євро.

zaxid.net