Українська правда

На реконструкцію "Олімпійського" вже витрачено 850 млн. гривень

Сергей Шемшученко — 26 листопада 2009, 15:28

Міністерство у справах сім'ї, молоді і спорту не виключає, що затверджений урядом кошторис реконструкції Національного спорткомплексу "Олімпійський" у розмірі 2,114 млрд гривень буде збільшений.

"Ми не виключаємо, що ця цифра (затверджений кошторис) буде трохи більше, тому що проект, який розроблений німецькою компанією GMP, передбачав більше 3 млрд гривень", - сказав глава міністерства Юрій Павленко в ході Дня відкритих дверей на стадіоні в четвер.

При цьому він також відзначив, що затверджений Кабміном кошторис є не остаточним бюджетом, уряд спочатку передбачав його коректування.

"В цілому проект, затверджений урядом, передбачав першу суму 2,114 млрд гривень. Разом з тим рішення уряду передбачає, що ця цифра коректуватиметься під час виконання робіт", - сказав міністр.

За словами Павленка, на збільшення кошторису впливають ціни, що постійно змінюються, на будівельно-монтажні роботи і будматеріали, а також нестабільний курс валют.

За інформацією Павленка, до теперішнього часу на реконструкції НСК "Олімпійський" вже освоєно 850 млн гривень. "На цей момент витрачено 850 млн гривень на будівельно-монтажні роботи, проектантів, консультантів і інші види робіт", - сказав він.

В цілому в поточному році передбачається освоїти 1 млрд гривень.

"Темпи робіт показують, що цей мільярд буде освоєний", - відзначив міністр.

gazeta.ua