Українська правда

Україна лишається головним питанням для УЄФА

Сергей Шемшученко — 1 грудня 2009, 10:00

Затвердження остаточного списку міст-організаторів Євро-2012 з боку України та вибір місця проведення фінального матчу стануть головними питаннями на засіданні Виконкому УЄФА, що відбудеться 10-11 грудня 2009-го року на Мадейрі.

Окрім цього, Виконком під керівництвом президента УЄФА Мішеля Платіні, заслухає доповідь про результати розробки програми з фінансового "фейр-плей", повідомляє інформаційний центр "Україна - 2012" з посиланням на офіційний сайт УЄФА.

Нагадаємо, що на вересневій зустрічі у Ньоні, комітет схвалив програму фінансового "фейр-плей", спрямовану на закріплення добробуту європейського футболу. Її метою є підвищення фінансової справедливості та досягнення стабільності європейських клубів у майбутньому. Для цього буде втілено у життя ряд заходів. Зокрема, ті клуби, чий обіг за конкретний період буде перевищувати певний ліміт, мають зрівняти прибутки з видатками. Це не дозволить клубам витрачати більше, ніж вони заробляють. Крім того, клуби отримають інструкції з нарахування заробітних плат гравцям, витрат на трансфери тощо.

Під час засідання Виконкому його члени ознайомляться зі звітом про практичні результати застосування Системи виявлення махінацій під час гри на тоталізаторі. Минулого вівторка у штаб-квартирі УЄФА пройшла зустріч європейського футбольного союзу з дев'ятьма футбольними асоціаціями, внутрішні матчі яких увійшли у матеріали розслідування німецької влади через сумнівні результати ігор.

Після з'ясування всіх цих питань, Виконком обговорить програму чергового конгресу УЄФА, що відбудеться 25 березня 2010 року у Тель-Авіві.