Українська правда

Шевченко хоче зіграти на Євро-2012

Сергей Шемшученко — 15 грудня 2009, 08:59

Нападник збірної України та київського "Динамо" Андрій Шевченко хоче зіграти на Євро-2012.

Про це футболіст заявив під час презентації логотипу чемпіонату Європи, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

"Я досі отримую задоволення від футболу і відчуваю себе в Києві просто чудово. Хочу виступати на високому рівні ще кілька років. Я б дуже хотів допомогти збірній України на Євро-2012, тому постараюся тренуватися з усіх сил, щоб відповідати вимогам національної команди до літа 2012 року. І не просто відповідати, але і грати в її складі помітну роль. Захищати честь України в домашньому великому міжнародному турнірі - це моя заповітна мрія", - сказав Шевченко.

Він також додав, що "просто щасливий тут, у серці української столиці, спостерігати за цією історичною подією".

"Багато хто навіть не уявляють, наскільки важливим для моєї країни цей чемпіонат. Я з величезним нетерпінням чекаю його старту. Впевнений, що Україна і Польща здатні провести Євро-2012 на найвищому рівні. Принаймні, я бачу величезні зусилля з боку багатьох людей в обох країнах на шляху до цієї мети", - зазначив футболіст.

За його словами, турнір додасть величезний імпульс розвитку футболу по всій країні.

"Все більше і більше дітей захоплюються цією прекрасною грою, і не в останню чергу завдяки Євро-2012. Після чемпіонату Європи багатьом з них забезпечать кращі умови для занять улюбленим видом спорту", - підсумував нападник.