Українська правда

Лого Євро представлять в Донецьку, Львові та Харкові

Сергей Шемшученко — 15 грудня 2009, 15:04

У Донецьку, Харкові та Львові, які прийматимуть чемпіонат Європи з футболу 2012 року, найближчим часом відбудуться презентації логотипу і слогану турніру.

Про це повідомляє Интерфакс Украина.

У Донецьку офіційна символіка буде продемонстрована 16-17 грудня - логотип турніру спроектують на будівлю Донецького театру опери і балету ім. А. Соловьяненка, повідомляє офіційний сайт Донецької міськради.

Презентація логотипу відбудеться 16 грудня на площі напроти оперного театру. Урочистий запуск логотипу буде проведений мером міста Олександром Лук'янченком і директором турніру Євро-2012 в Україні Маркіяном Лубківським.

Запуск логотипу супроводжуватиме світлове шоу, концертна програма і святковий фейєрверк.

У Харкові святкова презентація логотипу Євро-2012 відбудеться 18 грудня на площі Свободи, повідомляє офіційний сайт Харківської міськради.

За інформацією офіційного порталу Львівської міськради, програма презентації логотипу чемпіонату в Львові (21 грудня) передбачає символічний вуличний спектакль театру "Воскресіння", урочисті фанфари і включення проекції логотипу на будівлю Національного театру опери і балету ім. С. Крушельницької. Завершить дійство святковий фейєрверк.

Як повідомлялося, 14 грудня на Михайлівській площі в центрі Києва пройшла урочиста презентація офіційного логотипу Євро-2012.

У підніжжя Михайлівського собору був встановлений макет футбольного поля, на якому розташована композиція, що представляє квіткове стебло з трьох віток. Навколо центральної квітки зображений футбольний м'яч. Ліва квітка - червоно-білий (кольори прапора Польщі), правий - жовто-блакитний (кольори прапора України).

Окрім того, був представлений слоган "Творимо історію разом", польською - Razem tworzymo przyszlos'c' ("Разом створюємо майбутнє").