Українська правда

Тренер збірної України: У нас будуть нові клочкові і лісогори

Сергей Шемшученко — 15 грудня 2009, 17:19

Попри те, що збірна України з плавання повернулася з чемпіонату Європи лише з одною бронзовою медаллю, цей виступ не можна назвати невдалим.

Так вважає головний тренер українських плавців Сергій Бондар, інформує НОК.

"Цьогорічний чемпіонат Європи на короткій воді був гарною перевіркою для нового складу збірної. Переважна більшість наших спортсменів, які виступали в Стамбулі - це представники "молодої гвардії" українського плавання, яка вже перевершує за своєю формою й результатами спортсменів, які виступали у Пекіні, але поступаються найкращим плавцям Європи та світу", - вважає Бондар.

"Дарина Зевіна, Дарина Степанюк, Андрій Говоров - ці та інші спортсмени, попри юний вік, вже регулярно потрапляють до фіналів, а також підкорюють подіуми "дорослих" змагань. Вірю, що з часом вони стануть новими клочковими та лісогорами. Ну а поки що доводиться жертвувати медалями заради підготовки, зокрема - до Ігор 2012 року в Лондоні", - каже наставник.

Наступним стартом, де плавці української збірної відточуватимуть власну майстерність, стане Кубок Сальникова, який 19-20 грудня відбудеться в Санкт-Петербурзі.