Українська правда

Тедеєв: Тренуємося в стайні

Сергей Шемшученко — 21 грудня 2009, 14:57

Держава приділяє замало уваги вільній боротьбі.

Про це заявив олімпійський чемпіон, президент асоціації спортивної боротьби України Ельбрус Тедеєв, в інтерв'ю "Комсомольській правді".

"Державних коштів ледь вистачає, щоб триматися на плаву. У нас в асоціації навіть немає свого залу. Ми досі тренуємося в стайні Суворовського училища. І в таких умовах є свої принади. Але в теплих залах тренуватися все-таки зручніше", - розповів Тедеєв.

"За 18 років незалежності ми жодного чемпіонату світу в Україні не провели ні по одному олімпійському виді спорту. Тому доводиться залучати і приватні інвестиції для розвитку боротьби на належному рівні. В інших країнах кардинально інше ставлення до олімпійських видів спорту.

Для порівняння: в Азербайджані спорт - пріоритетний напрямок для держави, а президент Азербайджану є президентом Олімпійського комітету. Їх спортсмени літають на президентських літаках, як найвищі люди в державі.

Словом, хотілося б, щоб боротьба розвивалася в нашій країні на рівні того ж футболу, де гравці отримують гідні гроші за свою нелегку працю" - додав Ельбрус Тедеєв.