Українська правда

Спортивну базу у Харкові побудує Укразалізниця

Сергей Шемшученко — 28 грудня 2009, 21:17

Південна залізниця побудує сучасну спортивну базу для другої команди, яка виступатиме в Харкові на Євро-2012. Існуючу базу відпочинку "Соняшна" мають внести до Державної цільової програми підготовки до Євро-2012, що дасть можливість зробити необхідну добудову.

Про це повідомляє інформаційний центр "Україна-2012".

Вже зараз "Соняшна" має футбольне поле, автономне енерго- і водопостачання, сучасну котельну. Крім того, вже зведено сучасну будівлю готелю на п'ять зірок і реконструюється мотель, який з часом стане тризірковим.

"Крім цього, на території бази буде споруджено два басейни, які після закінчення Євро-2012 стануть основними для підготовки олімпійської збірної України з синхронного плавання. У таборі "Соняшна" площа близько 70 гектарів, і є місце для розміщення відповідної інфраструктури, зон відпочинку і т.п.", - повідомив начальник Південної залізниці Віктор Остапчук.

На сьогодні база відпочинку, яка знаходиться за 20 хвилин їзди до центру Харкова, вже приймає спортсменів. Там постійно живуть гравці футзальної команди "Локомотив", а також колективу ветеранів. А в лютому 2010-го року там будуть розміщені команди-учасниці чемпіонату України з футзалу.