Українська правда

Попович розповів, як розігрував Армстронга

Сергей Шемшученко — 4 січня 2010, 10:04

4 січня найкращий український велогонщик Ярослав Попович святкує 30-річний ювілей. Втім, довго святкувати йому не вдасться – уже за кілька днів українець стартує в гонці в Австралії.

З 1 січня 2010 Попович - член команди "РадіоШек" із США. Раніше він виступав в "Астані" разом з легендарним гонщиком Ленсом Армстронгом. В інтерв’ю "Блику" Ярослав розповів, як він розігрував титулованого одноклубника.

"Під час Великої петлі-2009 після одного з етапів ми зупинилися в симпатичному французькому готелі. Увечері мені хтось з хлопців сказав, мовляв, Армстронгу так сподобався готель, що він вже подумує його купити. Я вважав це приколом", - розповів Попович.

"Вранці на сніданку кажу Армстронгу: "Ленс, купи цей готель, тільки відразу ж постав тут кондиціонери - без них в готелі жарко". Американець у відповідь з усією серйозністю кивнув головою: "Правильно, перше, що зроблю після покупки - поставлю кондиціонери".

Я все одно думав, що він приколюється. Потім дивлюся, Ленс прямо загорівся ідеєю - вирушив до керівника готелю, взяв контакти власників готелю. Я його ще не питав, купив він готель чи ні, але не здивуюся, якщо ця угода вже відбулася.

Пам'ятаю наш останній старт у минулому сезоні - гонку в Ірландії. Сидимо ми в ресторані. Хлопці зазвичай кладуть свої мобільні телефони на стіл. Ось я і приколююсь - непомітно беру їх зі столу і безшумно запихаю комусь з одноклубників в кишені. Дивлюся, поруч зі мною вмостився Армстронг.

Я вибираю момент, коли він пішов з тарілкою насипати собі їжу, тихенько беру його мобільний. Дивлюся, поруч на стільці висить светр одного з охоронців Льоні. Засовую мобільний йому в кишеню. За хвилину до столу повертається Армстронг. Побачив, що немає мобільного, відразу насупився. Допитливо дивиться на мене - мовляв, хто взяв?

Льоня йде до Брюнеля, бере у нього телефон. Набирає свій номер. Десь починаються вібрації. Але де - всім, крім мене, зрозуміти складно. Шукали мобільний ще хвилин 15 - Армстронг підходив до кожного з стільців, на яких ми сиділи, і прислухався. Коли Льоня добрався до светра охоронця і дістав-таки телефон, він влучно оцінив жарт. Усміхнувся і сказав: "Я б ніколи не подумав шукати мобільний у свого бодігарда".

Ярослав Попович останні 10 років живе в Італії.
Заслужений майстер спорту України. Чемпіон світу U-23 (2001). Переможець Кубка світу (2002). Третій призер супербагатоденки "Джиро д'Італія" (2003). Переможець багатоденки "Тур Каталонії" (2005). Кращий молодий гонщик "Тур де Франс" -2005.