Українська правда

Титулована українка розірвала контракт з угорським клубом

Сергей Шемшученко — 4 січня 2010, 12:16

Титулована львівська тенісистка, чемпіонка Європи 2008 року серед юніорів Ірина Моцик розірвала контракт з клубом угорської Суперліги "Сексарт" і повертається в Україну, де найближчим часом гратиме за "Львівську політехніку".

Щоправда, за словами самої Ірини, вона має намір продовжити свою кар’єру в Італії або Росії, інформує ЗІК.

Тенісистка говорить, що в Угорщині на початках все у неї з виступами складалося добре. Її клуб успішно виступав у двох турнірах: в Суперлізі, де грали команди з Угорщини, Австрії, Румунії і Словаччини, а також в угорській національній лізі. Однак вже за перший місяць їй виплатили лише половину зарплати. Причина – від клубу відмовився спонсор.

А згодом їй повідомили, що вона повинна сама оплачувати свою квартиру, яку за домовленістю мав оплачувати клуб. Виникли серйозні проблеми і з харчуванням. А найприкріше трапилося, коли Ірина отримала травму. Їй запропонували грати з ушкодженням, а лікуватися вже по завершенні сезону. Тут Ірина і прийняла рішення повернутися додому.

Наразі Ірина Моцик має намір заявитися за клуб української Суперліги "Львівська політехніка" і дограти в ньому до кінця сезону. В подальших планах тенісистка має намір знову продовжити кар’єру за кордоном. Сама Ірина не проти пограти за один із клубів Італії або Росії.