Українська правда

Лисенчук: Суркіс сказав, що Україна повинна дійти до півфіналу чемпіонату Європи

Сергей Шемшученко — 12 січня 2010, 14:57

Наставник збірної України з футзалу Геннадій Лисенчук, який у якості тренера брав участь у всіх фінальних турнірах чемпіонату Європи з футзалу, впевнений, що його підопічні виступлять успішніше, ніж два роки тому в Португалії.

Перед матчами першості Європи в групі В з бельгійцями і італійцями Лисенчук в інтерв'ю uefa.com зізнався, що поставив перед командою завдання пробитися в півфінал.

"Думаю, всі 12 команд дуже сильні. Що стосується нашої групи, то про італійців і так все відомо - вони вигравали чемпіонат Європи. А бельгійці були одними з перших в Європі, хто почав грати в футзал. Вони також досить сильні. У нас є шанс, але просто нам точно не буде", - вважає керманич.

"Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс сказав, що ми повинні дійти до півфіналу. Щоб зробити це, нам необхідно посісти перше чи друге місце в групі, а потім треба буде боротися. У 2001 і 2003 роках ми фінішували другими, але цього року ми хочемо відсвяткувати перемогу. Домогтися цього буде нелегко, але ми зробимо все можливе.

Два роки тому ми показали найгірший результат в історії. Зараз ми хочемо виступити так само, як у 2001 і 2003 роках. У нас сильні гравці, і кожен вважає, що ми зіграємо краще, ніж два роки тому.

За нашу команду виступає ряд нових молодих гравців. Разом вони хочуть довести, що є кращими за ту збірну, яка була в 2001 і 2003 роках. Гравці витримали велику конкуренцію за місце в складі", - додав Геннадій Лисенчук.