Українська правда

Гончаренко: Бельгійці нам не конкуренти, а Італія вже не та, що раніше

Сергей Шемшученко — 14 січня 2010, 15:52

Збірній України з футзалу до снаги вибороти медалі на чемпіонаті Європи.

Таку думку висловив головний тренер львівського „Тайму" (який делегував у збірну аж шістьох своїх гравців) Станіслав Гончаренко в інтерв'ю "Львівській газеті".

"З огляду на новий формат чемпіонату Європи, наша збірна має грати за медалі. Якого ґатунку будуть нагороди - золоті, срібні чи бронзові, - залежить від організованості в Угорщині всього нашого колективу - керівництва й команди", - вважає фахівець.

Як відомо, нашими суперниками в груповому етапі є збірні Бельгії й Італії. За словами наставника "Тайму", українцям до снаги перемогти обидві команди.

"Нині бельгійці не можуть бути нам конкурентом. Нещодавно вони провели турнір удома. В підгрупі не змогли забити жодного гола. Поступилися з рахунком 0:5 та 0:4. Італійці переживають зміну поколінь. У них новий тренер, нові гравці... Нині збірна Італії вже не та, що була два роки тому", - каже Гончаренко.

У разі виходу у чвертьфінал наступними суперниками українців можуть бути чехи або угорці. Їхні збірні не входять до когорти фаворитів першості Європи.

"Будуть нашими суперниками угорці чи чехи - особливого значення немає, ми повинні долати цих суперників і виходити в півфінал", - переконує Гончаренко.