Українська правда

Тренерський штаб збірної України розраховує повезти у Ванкувер дванадцять спортсменів

Сергей Шемшученко — 15 січня 2010, 16:15

Наразі невідомо, скільки лижників представлятиме Україну на зимовій Олімпіаді у Ванкувері.

Втім, тренери збірної України розраховують на 12 спортсменів, розповів державний тренер із лижних гонок Володимир Нечаєв в інтерв'ю "Україна Молода".

"Кількість спортсменів стане відома наприкінці місяця, коли оприлюднять офіційний ФІС-список. Він і прояснить ситуацію з ліцензіями. Ми сподіваємось, що у Ванкувер поїдуть Валентина Шевченко, Марина Анцибор, Віта Якимчук, Лада Нестеренко, Тетяна Завалій, Катерина Григоренко, Катерина Цесельська, Зоя Обіух та Марина Лисогор у жінок та Роман Лейбюк, Олександр Пуцко й Віталій Штунь - у чоловіків", - розповів наставник.

Великі надії тренери покладають на 34-річну Валентину Шевченко, лідера жіночої команди, для якої ця Олімпіада стане останньою в кар'єрі.

"Валентина зараз у такому віці, в якому багато лижників здобували свої найбільші перемоги, ставали олімпійськими чемпіонами. Бронзова медаль Шевченко на попередньому чемпіонаті світу - тому приклад. Багато залежатиме від її вдалого виступу у Ванкувері.

Вік у лижних гонках є доказом зрілості, а не "старості". Скажімо, в гонках на довгі дистанції найкраще виступають саме вікові спортсмени. А Валентина потрібна збірній зокрема й через те, що молодь має на кого рівнятися, переймає її неоціненний досвід", - каже Нечаєв.