Українська правда

Збірну України з регбі-7 очолив грузин

Сергей Шемшученко — 25 січня 2010, 17:57

Збірну України з регбі-7 очолив грузинський фахівець Заза Лежава, який раніше тренував збірну Грузії і французький клуб 2-го дивізіону "Блуа".

На цьому посту він змінив австралійця Майкла Бішопа, завдяки роботі якого збірна України з регбі-7 досягла значного прогресу, потрапивши зокрема до складу країн-фіналістів Чемпіонату Європи з регбі-7 2008 року, інформує сайт Професійної регбійної ліги України.

Оскільки цього року Одеса знов прийматиме етап чемпіонату Європи з регбі-7, фахівці та вболівальники розраховують на більш вдалий результат, ніж минулого року. Головне завдання, яке ставиться перед Зазою Лежавою - завоювання українською збірною місця серед учасників фінальної частини європейської першості і гідне представлення там українського регбі.

На тренувальному зборі в Одесі, який провів наставник, перебували гравці команд "Олімп" (Харків), "Кредо-63" (Одеса), "Оболонь-Університет" (Хмельницький), "Сокіл" (Львів), "Олімп-Електромаш" (Тирасполь), "Епоха-Політехнік" (Київ), "Егєр" (Київ), "Море" (Феодсія) , "Тех-Ас" (Харків), "УІПА" (Харків).

Вони потрапили до розширеного переліку кандидатів за результатами перегляду Лежавою матчів збірної з "сімки" у 2009 році, а також гравці, рекомендовані тренерами клубів.