Українська правда

У 2010 році Львів не отримає коштів від держави для будівництва стадіону?

Сергей Шемшученко — 25 січня 2010, 20:36

Львів може не дочекатися у 2010 році коштів на будівництво євростадіону від держави.

Як зазначив під час брифінгу 25 січня міністр регіонального розвитку і будівництва Василь Куйбіда, питання в тому, чому держава взагалі має давати Львову на це кошти.

"Якщо ми хочемо щось отримати від держави, то повинні показати, що й ми щось вкладемо в цей проект. Бо, якщо територіальна громада не вкладає жодної гривні в проект, висновок напрошується, що він їй не цікавить", - цитує міністра zik.com.ua.

Водночас він додав, що до кінця минулого року, доки формувався бюджет, взагалі не бачив звернень від міського голови Львова А.Садового з проханням виділити кошти стадіон.

"Коли Львів потрапив до міст, приймаючих Євро-2012, то він вустами свого міського голови на нараді, яку проводив прем'єр-міністр Віктор Янукович, ствердив, що будівництво стадіону здійснить виключно за кошти міста. Отож, треба тепер відповідати за свої слова. І які зараз підстави звертатися до Кабміну, чи нарікати на державу, що вона не дає кошти на будівництво стадіону? А держава хіба обіцяла їх?, - Ні!», - наголосив Куйбіда.

Він також додав, що, більше того, міська рада сама відмовилася від інвесторів. «Перебуваючи в Бельгії, я був на зібранні торгово-промислової бельгійсько-української палати. І один з бізнесменів розповів, як вони пропонували міській владі Львова свій проект будівництва стадіону, при умові, що їм дадуть землю в оренду на 25 років, а потім вони віддають сам стадіон у власність міста. Однак, їх проект не прийняли», - розповів міністр.

Окрім того, наводячи приклад про зацікавленість в проектах, Куйбіда зазначив, що держава виділила 191 млн на водозабезпечення Львова. В місцевому бюджеті на це було закладено 12 млн. Всі 191 млн грн від держави були використані, а з 12 млн з місцевого бюджету - жодної копійки