Українська правда

Експерт: Більшість олімпійців Ванкувера приймають допінг

Сергей Шемшученко — 29 січня 2010, 12:55

Більшість олімпійців, які візьмуть участь в Олімпіаді у Ванкувері, приймають допінг.

Про це заявив відомий німецький експерт, професор медицини Вернер Франке.

"Я вважаю, що в змаганнях на витривалість більшість спортсменів приймають допінг", - розповів Франке в інтерв'ю Biathlon2b.

"Тренер приходить з контейнером до своєї спортсменки. Він вводить трубку через піхву в сечовий міхур і бере зовсім іншу сечу. Тест після змагань буде негативний. Так само відбувається і в чоловіків, тільки хворобливіші відчуття. Ці прийоми - факт, але тільки ніхто не хоче допускати цього", - додав він.

Франке не впевнений в остаточній перемозі над допінгом.

"Сторони налаштовані не надто рішуче. IGF1 (синтетичний гормон росту) приймається протягом останніх 20 років, але досі немає можливості підтвердити це. Вони приносять спортсменам золоті злитки на мільйон доларів, але справді гідні речі в спорті обходяться смішними сумами", - Франке.

"У нас лікарі не втрачають ліцензію після історій, пов'язаних з допінгом. Тільки в США є шість відомих випадків, коли лікарі втратили своє крісло і отримали кримінальні терміни. Штрафи у нас - це смішне покарання. Нам потрібно більше криміналістів в антидопінговій боротьбі. Решта - не годиться", - наводить слова експерта sports.ru.