Українська правда

Харлан отримала нагороду НОК

Сергей Шемшученко — 30 січня 2010, 19:40

Шаблістка Ольга Харлан отримала нагороду найкращої спортсменки року від НОК.

У 2009-му Харлан здобула золоті нагороди в індивідуальних та командних змаганнях чемпіонату Європи у болгарському Пловдіві. З чемпіонату світу в Анталії фехтувальниця повернулася переможницею у командній першості та володаркою "срібла" в індивідуальній.

За ці успіхи протягом року НОК двічі присуджував молодій атлетці звання найкращої спортсменки місяця - у липні та в жовтні.

"Попри те, що в моїй колекції вже є подібна нагорода від Національного олімпійського комітету, цьогорічна для мене дуже важлива. 2008 та 2009 спортивні роки були для мене абсолютно різними, тож і ці нагороди дісталися мені різними зусиллями. Я дуже вдячна за високу відзнаку і зроблю все можливе, щоб вона не стала останньою", - відповіла найкраща спортсменка 2009 року.

Тренер спортсменки Артем Скороход вдруге поспіль визнаний найкращим тренером року.

"Звісно, я пишаюся досягненням моєї підопічної, але справедливо буде зазначити, що вони є заслугою всієї нашої команди, в тому числі й лікарів та масажистів, які за рекордно короткі строки ставлять наших фехтувальниць на ноги", - зазначив особистий тренер Ольги, слова якого наводить НОК.