Українська правда

Бубка: Український спорт втрачає свої традиції

Сергей Шемшученко — 3 лютого 2010, 10:36

Держава має змінити ставлення до спорту і здоров'я нації.

Про це заявив президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

"Перш за все, ми повинні змінити ставлення до спорту. Повинна бути чітка державна політика, необхідно інвестувати кошти - зараз ми втрачаємо наші традиції. Чемпіонат України з санного спорту проходить у Латвії.

Ми пам'ятаємо першу олімпійську нагороду олімпійської команди незалежної України, здобуту Оксаною Баюл у фігурному катанні на Іграх у Ліллехаммері в 1994 році. У Ванкувері в одиночному катанні наші жінки представлені не будуть", - цитує Сергія Бубку сайт НОК.

"Треба будувати спортивні бази, дати можливість розвиватися масовому спорту. За роки незалежності я не пригадую жодного спортивного об'єкту, збудованого на державні кошти. Будуються торговельні центри, житлові будинки, а спортивні майданчики зникають - однак ніхто ж не відміняв правила забудівлі й обов'язкову наявність спортивних об'єктів!" - говорить президент НОК.

Головна філософія спорту - виховання здорової нації, відзначив керманич олімпійського руху. Олімпійські ігри - унікальна можливість продемонструвати себе міжнародній спільноті.

"Україна - спортивна держава. Згадаємо олімпійські здобутки Пекіна - це об'єднало всю країну, ми пишалися нашими здобутками. Але що чекає нас попереду? На телебаченні спорту стає все менше - закриваються спортивні телеканали і спортивні редакції.

Спорт має стати частиною життя кожного - це інвестиції у наше спільне майбутнє. Вкрай необхідно змінити ставлення до спорту і здоров'я нації в нашій країні", - наголосив Сергій Бубка.