Українська правда

Павленко: У Ванкувері українці мають виступити не гірше, ніж у Турині

Сергей Шемшученко — 3 лютого 2010, 11:28

Українські спортсмени мають бути на Олімпіаді-2010 не просто учасниками, а й борцями за нагороди.

Про це заявив міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко в інтерв'ю "Львівській газеті".

"Завдання здобути нагороди поставлено. Хоча в Україні ще з радянських часів зимові види спорту слабше розвинуті, ніж літні. Проаналізуймо виступи українців на зимових Іграх. На дебютних у Ліллехаммері наші спортсмени здобули дві нагороди: "золото" виборола фігурист­ка Оксана Баюл, "бронзу" - лижниця Валентина Цербе.

Через чотири роки в японському Нагано на п'єдестал зійшла біатлоністка Олена Петрова. На Іграх, які приймав Солт-Лейк-Сіті (США), Україна залишилася без нагород. 2006 року нам знову вдалося повернутися до когорти країн, які вибороли нагороди "білої" Олімпіади.

У нас було дві бронзові медалі - в біатлоністки Лі­лії Єфремової та фігуристів Олени Грушиної та Руслана Гончарова. Сподіваюся, що наш виступ у Ванкувері буде не гіршим, аніж у Турині", - каже Павленко.

Також Павленко пояснив, чому раніше виникли проблеми з трансляцією Олімпіади.

"Усе тому, що парламент не затвердив бюджет на 2010 рік, в якому закладено необхідні кошти. Нині спільно з Міністерством фінансів шукаємо змогу знайти необхідне фінансування в таких умовах.

Переговори з керівництвом НТКУ дають підстави сподіватися, що трансляції Олімпіади будуть у повному обсязі. Вірю, що вся Україна побачить своїх спортсменів під час їхніх виступів у Ванкувері", - говорить міністр.