Українська правда

Ющенко збільшив кількість президентських стипендій спортсменам і тренерам

Сергей Шемшученко — 3 лютого 2010, 21:33

3 лютого президент України Віктор Ющенко ухвалив рішення про збільшення кількості президентських стипендій видатним спортсменам та тренерам з олімпійських видів спорту до 250.

Про це розповів міністр спорту Юрій Павленко, інформує кореспондент "Чемпіона".

"Стало доброю традицією перед кожними Олімпійськими іграми рішенням президента України збільшувати кількість стипендій президента для переможців Олімпіад. Перед Туринською Олімпіадою було визначено 140 стипендій для наших олімпійців. Перед Пекінською Олімпіадою - 200.

Тоді думали, що це якась нереальна цифра, але останні роки дають нам все нові і нові перемоги. 2009 рік став рекордним для українського спорту - майже 400 нагород, 399 разів на найвищих змаганнях піднімався український прапор.

І тому сьогодні президент ухвалив рішення про збільшення кількості стипендій президента видатним спортсменам та тренерам з олімпійських видів спорту до 250. І це справді відзнака того, що український спорт розвивається і йде вперед, і ми кожен день здобуваємо все нові і нові перемоги", - заявив Павленко.

Нагадаємо, Кабмін прийняв рішення виплатити 100 тисяч доларів за золоту олімпійську медаль, 70 тисяч - за срібну, і 50 тисяч - за бронзову.