Українська правда

Нестеренко: Вибороти олімпійську медаль серед лижників може тільки Шевченко

Сергей Шемшученко — 4 лютого 2010, 15:48

Збірну України з лижних гонок на Олімпіаді представлятимуть 8 спортсменів, але шанси на призові місця має лише Валентина Шевченко.

Про це розповів тренер збірної України з лижних гонок Андрій Нестеренко у коментарі кореспонденту "Чемпіона".

"Заключний етап підготовки до Олімпіади в лижників відбувся в Італії, на висоті 1850 метрів. Необхідно було потренуватися на такій висоті, в умовах середньогір'я, бо у Ванкувері доведеться їхати на висоті близько 900 метрів", - каже Нестеренко.

"Збір тривав 20 днів, тренувалися 7 чоловік, крім Валентини Шевченко, яка вилетіла у Ванкувер раніше. Збір пройшов плідно, головне що всі здорові, ніхто не захворів. Хотілося, щоб люди були вже на піку форми і втримали її протягом Олімпійських ігор.

Звісно, що у Ванкувері виникнуть проблеми, пов'язані з акліматизацією і зміною часових поясів. Найбільш критичні дні - 4-5-6 день, коли важко бігати. Але перша гонка у нас - 15 лютого, і за цей час ми встигнемо пристосуватися до місцевих умов", - запевнив тренер.

Також Нестеренко оцінив шанси українських лижників.

"На жаль, за п'єдестал пошани у нас може поборотися лише Валентина Шевченко. Її основна дистанція - 30 кілометрів, в неї є шанси, і ми зробимо все можливе, щоб ця медаль з'явилася.

Є невелика надія, що жіноча естафетна команда потрапить у першу шістку", - додав наставник.