Українська правда

Фрістайл. В Україні відбудеться Кубок Європи

Сергей Шемшученко — 8 лютого 2010, 19:42

У березні на гірськолижному комплексі "Буковель" відбудеться етап Кубку Європи з фрістайлу.

Про це розповіла державний тренер з фрістайлу Антоніна Данилова в інтерв’ю газеті "Україна Молода".

"Це перший турнір такого рівня в лижній акробатиці, який прийме Україна. Міжнародна федерація лижного спорту висловила нам величезну довіру, коли дозволила організувати такий старт. Уже зараз готують відповідний схил для змагання, будують необхідні споруди під трамплін", - каже тренер.

"Підготовка йде повним ходом, і якщо нас підтримають коштами спонсори, то вдало проведемо цей турнір, який уже занесений до офіційного календаря ФІС. Ми розіслали запрошення до всіх країн світу, де культивують наш вид спорту. Уже заявили про свою участь представники Білорусі та Росії, сподіваємось на приїзд швейцарців та китайців.

Термін подачі заявок ще не закінчився, тому цей список буде зростати. І звичайно, що тут змагатимуться й наші найсильніші збірники", - говорить Данилова.

Щоправда, тренуватися в Україні можна лише в одному місці – базі "Заросляк".

"Цей об’єкт для нас важливий, адже це справді єдине місце, де можна якось тренуватися. Її ми використовуємо для підготовки резерву, проведення всеукраїнських змагань. Але таких центрів має бути більше, та й обладнані вони мали б бути краще.

У "Заросляку", до слова, дуже бракує снігової гармати, адже навіть зараз рівень снігу в цій місцевості замалий для нормальних тренувань", - каже фахівець.