Українська правда

Бринзак: Порівняно із росіянами, то у нас не все так погано

Сергей Шемшученко — 19 лютого 2010, 14:38

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, який ще кілька днів тому заявляв, що невдовлений виступом українців у Ванкувері, змінив свою думку.

- У четвер у нас могла бути медаль, однак Валентина Семеренко схибила в останньому пострілі, що сталося на ваш погляд?

- Важко було психологічно після тих невдалих стрільб, які вона показувала раніше. Сьогодні вона зібралася і 19 влучних пострілів - це вже досягнення для неї. Я вважаю, що вона усе робила правильно. Сьогодні не багато відстрілялися чисто. Проблеми були у багатьох. Я абсолютно задоволений, що команда виступила рівно.

Звичайно, хотілося б краще. Ми продовжуємо боротися і не будемо опускати руки до закінчення Олімпіади.

- На сьогодні ви задоволені загальним виступом нашої команди?

- Абсолютно. У нас були шанси на медалі і у Дериземлі і у Сєднєва, і жінки могли також потрапити на п`єдистал, трохи не пощастило. Порівняно із росіянами, які здобували медалі на етапах Кубка світу, а тут поки без нагород, то у нас не все так погано.

Варто реально дивитися на речі. Ми ж не лідери світового біатлону. Сподіваюся, що зірки такі зійдуться і ми здобудемо нагороду.

- Яка зараз атмосфера у команді?

- Нормальний настрій. Після гонки переслідування були сльози у Віти Семеренко, хоча в цілому все гаразд. Ми запросили їх до себе до штабного будинку, наварили борщу, вареників, подивилися українські новини. Підтримуємо іх. Настрій в усіх бойовий.