Українська правда

Нам поки що не вистачає спортивної фортуни - тренер збірної України з біатлону

Сергей Шемшученко — 22 лютого 2010, 08:17

Старший тренер національної жіночої команди України з біатлону Григорій Шамрай вважає, що для призових місць українкам не вистачає спортивної фортуни.

"Як досвід боротьби цей старт був надзвичайно важливим для наших молодих спортсменок: це зміцнення їхнього бойового духу, крок на одну сходинку вище. Сьогодні нашим дівчатам бракує психологічної стійкості, а вона тільки на таких змаганнях і загартовується.

Як найбільш стійка в психологічному плані серед усіх українських біатлоністок, які взяли участь у масстарті, сьогодні зарекомендувала себе Олена Підгрушна, хоч у попередньому сезоні цією якістю вона не могла похизуватись.

Якщо чинити моральний тиск на спортсмена, який працює на змаганнях такого рівня, як Олімпійські ігри, нічого хорошого не вийде. Натомість, будь-якому атлету вкрай важливо знати, що у нього вірять. Пам'ятаю, після першого олімпійського старту тут, у Вістлері, до дівчат зайшов президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, поговорив з ними, підтримав. Після цього дівчата працювали на піднесенні.

Що стосується призових місць, гадаю, нам поки що не вистачає спортивної фортуни. Сподіваюсь, вона буде на нашому боці під час естафети", - цитує Шамрая прес-служба НОК України.