Українська правда

УЄФА критикує Польщу за підготовку до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 27 лютого 2010, 01:15

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) досить критично оцінює підготовку Вроцлава й Варшави до Євро-2012.

Краще ідуть справи у Гданська й Познані. Про це ідеться в новому щоквартальному звіті УЄФА з підготовки Польщі до чемпіонату, повідомляє Укрінформ з посиланням на "Річ Посполіта".

У документі відзначається, що ризик, пов'язаний з будівництвом стадіону у Вроцлаві, дуже високий. У ньому також підкреслюється, що влада міста тривалий час приховувала від УЄФА реальний стан речей зі спорудженням спортивної арени, що в результаті стало неприємною несподіванкою для функціонерів з Ньона.

Тепер, як констатує видання, керівництво європейського футболу вже не хоче вірити на слово, а ініціює організацію найретельнішого контролю над ходом робіт зі спорудження футбольної арени у Вроцлаві.

Оцінюючи стан підготовки інших польських міст до чемпіонату, у звіті інформується, що критичні зауваження є й на адресу столиці Польщі. Незважаючи на високу оцінку будівництва Національного стадіону у Варшаві, експерти УЄФА досить скептично налаштовані у питанні облаштованості інфраструктури довкола нього: ремонт прилягаючих вулиць і модернізація залізничної станції " Варшава-Стадіон".

Втім офіційний представник мера Варшави Томаш Андрещик запевнив, що в міста є гроші на облаштованість цього району й скоро почнуться роботи з модернізації його інфраструктури.

У документі УЄФА, як відзначає газета, ризик з підготовкою Гданьска до Євро-2012 визначений як середній, а Познані - низький.

У звіті також аналізується й стан підготовки польської інфраструктури до чемпіонату. У цьому контексті відзначається, що до Євро-2012 у країні не побудують автомагістраль, яка з'єднає Вроцлав, Познань і Гданьск. Під знаком питання залишається також і будівництво автострад А1 і А2, які повинні з'єднати північ із півднем, захід зі сходом Польщі.

Ще більш проблематичною, як констатує газета, виглядає підготовка залізничної інфраструктури: центральний вокзал Варшави не реконструюють, а лише зроблять косметичний ремонт, критичні зауваження стосуються й модернізації вокзалів у Познані й "Варшаві-Західної".

У Познані також є проблеми з модернізацією місцевого аеродрому, резюмує "Річ Посполіта".