Українська правда

Шевченко не змогла фінішувати через травму і нестерпний біль

Сергей Шемшученко — 28 лютого 2010, 01:28

Як уже повідомлялося, лідер національної команди України з лижних гонок Валентина Шевченко не змогла подолати 30-кілометровий марафон на олімпійській трасі у Вістлері.

Виною цьому – травма міжреберних м’язів, яку українка отримала за декілька днів до початку змагань ХХІ "білої" Олімпіади, повідомляє сайт НОК.

"Валя сказала, що десь кілометрі на 19-му біль став просто нестерпним, тож їй довелось зійти. Прикро, що їй не вдалось відновитися після травми, адже вона сильна, досвідчена спортсменка, і шанси на медаль в неї були", – розповів головний тренер нашої збірної з лижних гонок В’ячеслав Яржинський.

Отож Шевченко не судилося повторити подвиг словенської лижниці Петри Майдич, яка 17 лютого завоювала бронзову медаль у класичному спринті на Олімпійських іграх з як мінімум чотирма зламаними ребрами, одне з яких пошкодило легені.

Виступ інших українських лижниць у цій гонці їхній головний наставник оцінив позитивно.

Нагадаємо, 22-ю фінішувала Тетяна Завалій, із відставанням у 3:58.6 секунди від переможниці – польської спортсменки Юстини Ковальчик. Ще дві українки – Катерина Григоренко та Лада Нестеренко стали 27-ю та 44-ю відповідно.