Українська правда

Мацоцька: Вважаю свій 35 результат для України доволі непоганим

Сергей Шемшученко — 1 березня 2010, 14:29

Українська гірськолижниця Богдана Мацоцька після закінчення Олімпіади у Ванкувері розповіла про свої враження від головних стартів чотириріччя:

"Підготовка розпочалася у серпні. Було завдання виступати в усіх п'яти дисциплінах гірськолижного спорту. Нажаль цю мету ми не до кінця виконали. Ми у серпні виїхали до Чилі на тренування. Потім у грудні був виїзд сюди до Канади до Калгарі, щоб ми так би мовити, могли ознайомитись з Канадою.

І перед самою Олімпіадою ми готувались два тижні в Буковелі. Там були прекрасні умови для підготовки. Щодо свого виступу у Ванкувері то скажу відверто, що у нас медалей ніхто не планував, оскільки гірськолижний спорт в Україні лише на стадії розвитку.

Українцям у цьому виді спорту ще досить далеко до п'єдесталу, але ми стараємося бути у підсумку якомога на високих позиціях. Інколи нам це вдається. Тому, вважаю свій 35 результат для України доволі непоганим.

Ми докладемо максимум зусиль щоб на наступній Олімпіаді ми виступили в два або три рази краще, ніж тут у Ванкувері. Після Олімпіади буду тиждень відпочивати, а потім буду готуватися до чемпіонату України. Життя продовжується і починається підготовка до нової Олімпіади. Чотири роки це не так вже й багато", - розповіла Богдана в коментарі кореспонденту "Чемпіона" у Ванкувері.