Українська правда

Борзов: Чекаємо на оцінку виступу від Президента

Сергей Шемшученко — 1 березня 2010, 16:12

Прокоментував підсумки Олімпіади віце-президент Національного олімпійського комітету України Валерій Борзов:

"Я думаю, що оцінки ми будемо робити у Києві коли все проаналізуємо коли свою оцінку дасть президент, президент Національного олімпійського комітету, міністр. Ми все це переваримо і тоді ми дамо оцінку не взагалі гарно чи погано, а дамо оцінку згідно нашої традиції, що було добре, а що було погано.

Можу сказати зараз що було погано. Наша інфраструктура не відповідає світовим нормам. Якби у нас було б хоча б пару льодових палаців критих, пару нормальних курортів у висотних наших Карпатах тоді там можна було б організувати роботу яка дала б позитивні результати.

Сьогодні на ентузіазмі виграти Олімпійські Ігри дуже складно. Олімпіада і спорт вищих досягнень дуже швидко розвиваються. Це говорить про те, ще не варто гаяти час. Якщо ми ставимо завдання перед нашими спортсменами здобути олімпійські нагороди, треба збалансувати наші можливості з нашими вимогами і тоді воно буде гармонізувати.

А якщо ми можливостей не маємо ні фінансових ні спортивних об'єктів, а мріємо про медалі, ну інколи це відбувається і здійснюється, а інколи і ні. Тільки тренування може вдосконалити майстерність будь-якого спортсмена. Якщо не має спортивного об'єкту то частенько і не має кількості спортсменів з яких можна було б вибрати гідного і який у майбутньому став би Олімпійським чемпіоном", - розповів Борзов у коментарі кореспонденту "Чемппіон" у Ванкувері.