Українська правда

У провалі на Олімпіаді Тігіпко звинуватив державу

Сергей Шемшученко — 1 березня 2010, 18:35

Національна спортивна культура стрімко деградує. Вона перетворилася в іграшку олігархів, що підтримують лише футбол, бокс і баскетбол. Так лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко прокоментував підсумки ХХІ зимових Олімпійських ігор у Ванкувері, де українські спортсмени не завоювали жодної медалі, повідомляє прес-служба політика.

"Про Олімпіаду ніхто з керівників країни взагалі ніколи не згадував - ні в процесі підготовки до неї, ні навіть по її ходу - участь держави обмежилася зустріччю Віктора Ющенка з виїжджаючими на змагання спортсменами".

В Україні немає жодного якісного лижного трампліна, роками не обновляються бази підготовки біатлоністів і лижників. У такій ситуації будь-який успіх був би дивом.

Держава, що претендує на помітну роль у світі, повинне вкладати в підготовку до Олімпіад і гроші, і організаційні ресурси, і, головне, політичну волю. Необхідно створити комплексну систему підготовки майбутніх чемпіонів. Це важливо й для того, щоб створити для молодого покоління правильні приклади для наслідування, для пропаганди здорового способу життя", - заявив Тігіпко.