Українська правда

Інвестором терміналу аеропорту "Львів" може стати польська фірма

Сергей Шемшученко — 2 березня 2010, 11:43

Державна авіаційна адміністрація України заявила про можливість підписання інвестиційного договору на будівництво нового пасажирського терміналу і керування майновим комплексом ДП "Міжнародний аеропорт "Львів" з ABM Wschod (Польща).

Про це повідомив заступник міністра транспорту і зв'язку, голова Державіаадміністрації Олександр Давидов, пише building.ua.

"У нас є ще одне право: у зв'язку з тим, що американська сторона зараз мовчить і не надає нам проект договору, ми можемо перейти до іншого учасника аукціону - польської стороні", - сказав він.

"Тим більше, що вони внесли суму на 100 тис. менше, ніж IMTC MEI LLC. Якщо вони будуть готові до цих переговорів, ми можемо вести діалог з ними. Якщо вони відмовляться відразу, то, звичайно ж, буде оголошено новий конкурс. Але це ні в якому разі не повинно вплинути на темпи будівництва і терміни здачі терміналу в аеропорту Львова", - відзначив Давидов.

На його думку, затягування процедури затвердження договору американською компанією пов'язано з тим, що інвестор очікує кадрових перестановок в уряді і оцінює свої ризики, пов'язані зі зміною влади в країні.