Українська правда

У Львові вкрали майже 2 млн гривень, призначених на підготовку до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 2 березня 2010, 13:36

У Львові СБУ викрила факт розтрати майже 1,8 млн. грн. бюджетних коштів виділених Львівському державному університету фізичної культури.

Про це повідомляє galinfo.com.ua з посиланням на прес-службу Управління СБУ у Львівській області.

Відповідно до Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, в кінці 2009 року Львівському державному університету фізичної культури для проведення ремонту футбольного стадіону цього закладу, який визначений як тренувальний під час підготовки до чемпіонату, з держбюджету було виділено майже 5 млн. грн.

Освоєння зазначених коштів, за результатами тендеру, доручили комерційній структурі, яка не мала власних виробничих потужностей і залучала до виконання робіт з реконструкції спортивної арени субпідрядні організації.

У результаті перевірки використання зазначених бюджетних коштів, співробітники СБУ встановили факт невиконання передбачених угодою робіт з реконструкції спортивного об'єкту та завищення вартості залученого для ремонту обладнання на загальну суму 1 млн 789 тис. грн.

Водночас встановлено, що службові особи вказаного учбового закладу внесли неправдиві відомості в фінансові документи, в результаті чого фірма-підрядних незаконно отримала зазначені бюджетні кошти.

Враховуючи те, що в діях службових осіб Львівського державного університету фізичної культури містяться ознаки злочинів, передбачених ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч.2 ст. 366 (Службове підроблення) КК України, за цим фактом Управлінням СБУ у Львівській області порушена кримінальна справа.